Rengøring af mikroovn med citron: Sådan rengør du din mikroovn på 5 minutter

Rengøring af mikroovn er ikke det, der står øverst på to do-listen hos de fleste. Det behøver dog hverken at være tidskrævende eller besværligt. Faktisk kan du nemt rengøre din mikroovn på kun 5 minutter med en citron og lidt vand. Se her, hvordan du gør.
Rengøring af mikroovn behøver ikke at være tidskrævende eller besværligt. Med en citron og lidt vand kan det klares på 5 minutter.
Rengøring af mikroovn behøver ikke at være tidskrævende eller besværligt. Med en citron og lidt vand kan det klares på 5 minutter.

En ren mikroovn er ikke kun en fornøjelse at arbejde med i køkkenet, men også afgørende for den overornede hygiejne. Når du bruger din mikroovn regelmæssigt, bliver den hurtigt fyldt med både fedt, madrester og lugte, som kan være en udfordring at få bugt med.

Heldigvis er der effektive metoder til rengøring af mikroovnen, som kan gøre den skinnende ren igen – og faktisk kræver det ikke andet end et par skiver citron og noget vand. Herunder følger en nem trin-for-trin-guide til rengøring af mikroovnen med citron.

Rengøring af mikroovn med citron er en nem og simpel metode til at rense din mikroovn effektivt. De fleste har både citroner og vand i husholdningen, og derfor er det noget, som ikke kræver hverken tid eller forberedelse.

Rengøring af mikroovn med citron på kun 5 minutter:

  1. Find en mikrobølgesikker skål og placér 6 skiver citron i den sammen med 2,5 dl vand.
  2. Sæt skålen med citronvand ind i mikroovnen.
  3. Opvarm citronvandet i mikroovnen, indtil det begynder at koge. Dette kan tage et par minutter, afhængigt af din mikroovn.
  4. Efter at have slukket mikroovnen, skal du vente i 2 minutter, før du åbner døren. Det er vigtigt, at du venter, så dampen kan løsne madresterne på indersiden af ovnen.
  5. Tag en varm og fugtig svamp og tør hele indersiden af mikroovnen af for at fjerne madresterne. Brug en karklud til at give det sidste rengøringsfinish.

Du kan også rengøre din mikroovn på mange andre måder, men rengøring af mikroovn med citron er blandt de nemmeste og mest effektive metoder. Samtidig er det en billig løsning, som desuden fjerner lugtgener, hvilket er en stor fordel – helt uden at du skal bruge skrappe rengøringsmidler, som indeholder kemikalier.

Sådan undgår du madrester i mikroovnen

Hvis du bruger din mikrobølgeovn til at opvarme mad, har du sandsynligvis oplevet, at madrester og fedtpletter kan sidde fast på indersiden af ovnen og være svære at fjerne. Sådan behøver det dog ikke at være.

Hvis du vil undgå hyppig rengøring af din mikroovn, kan du derfor prøve at minimere sprøjt fra madvarer. Det kan du eksempelvis gøre ved at anskaffe dig et plastlåg, som egner sig til brug i mikroovnen. Det fås i blandt andet IKEA til kun 15 kr. Find det her.

På den måde kan du reducere behovet for rengøring af mikroovnen, så du kun skal rengøre låget og skålen med jævne mellemrum. Hvis du ikke har et låg, så kan du i stedet bruge et stykke køkkenrulle, som du lægger over skålen. Det beskytter både indersiden af ovnen og gør rengøringen lettere.

Denne artikel blev sidst opdateret d. 14. september 2023 af Frederik B.

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *